Радиоактивни неща, които може би не знаете

Ние знаем много неща, които са източник на радиация. Така например, атомните електроцентрали, ядрените оръжия, микровълновите печки. Но има някои неща, в които има толкова много радиация, че дори не сме се досещали за това..

Бразилските орехи са най-радиоактивната храна. За това бъдете много внимателни. На любителите на орехи този път не им провървя..Те са радиоактивни, защото корените на дървото стигат много на дълбоко в земята и поглъщат голямо количество радиация.

Grand Central Terminal е най-голямата станция в Ню Йорк, но и най-радиоактивната в света. Гарата е построена от гранит. Той съдържа естествена радиация. Нивото на излъчване е толкова високо, че превишава нивото, което излъчват атомните електроцентрали.

А какво знаете за котешката тоалетна? Оказва се, че пълнителят на котешката тоалетната е основният източник на радиация в дома. Основният компонент на пълнежа е бентонит.. Това е минерална глина, напълно поглъщаща изпражнението на животните, но съдържа уран и торий.

Цигарите не са просто вредни за здравето и предизвикващи пристрастяване, положението е много по-лошо. Те също съдържат радиоактивни елементи..Ако искате причина, за да престанете да пушите, мисля че това е, което научихте е достатъчно.

Гланцираната хартия на списанията изглежда солидна и е много скъпа. За да се направи такава хартия, обикновена хартия се покрива с особен вид глина, която съдържа уран и торий..

Това е само малък списък на предмети, които съдържат радиоактивни вещества. Но в малки количества те не са опасни, за това не се притеснявайте много.