Прозрачна технология от Jaguar Land Rover

0_12767d_9e9d4bcb_XLТехнологията използва екрани, поставени пред всяко превозно средство, на които се показва изображение, получено с външни камери, които могат да увеличат площта на видимост.
Чрез тази технология ще видите велосипедисти, пешеходци и други превозни средства около колата си. Когато водачът обърне глава, системата автоматично се измества на наляво или надясно.
Когато системата е свързана към мрежата, технологията има възможност да показва информация за броят на места за паркиране или цените на бензиностанции.
Технологията улеснява движението по планински и неравен терен. Чрез нея водачът може да видите не само терена напред, а и да следите позицията на предните колела.
Jaguar Land Rover разработва и „Follow-Me Ghost Car Navigation“, който  проектира изображението на движещо се отпред превозно средство, действа като навигационен ориентир.
Прозрачна технология ще бъде полезна в градска среда. Ще се движите по улиците на града без стрес, предизвикан от гледането на знаците или когато се разсейвате за търсенето на място за паркиране.