Проблемите при използването на енергията

През 2010г. в Копенхаген се състоя среща на високо равнище, посветена на проблемите при използването на енергията. Беше направено предложение за намаляване на вредните емисии. Но във време, когато консумацията на енергия расте, намаляването на въглеродните емисии поставя страните пред невероятно изпитание. Освен чрез някой абсолютно нов източник на енергия, подобно намаляване може да бъде постигнато само чрез значително ограничение в потреблението на природни горива. ходенето на работа с велосипед и рециклирането на отпадъците ще се окажат съвсем недостатъчни в тази надпревара.

Инициативата от Копенхаген се срина, защото беше политически неизпълнима. Нито един от лидерите на развития индустриален свят не биха могли да убедят народа си да се съгласи доброволно на значително понижаване на стандарта на живота, до които би довело ограничаването на употреба на природни горива. Съвсем нормално е за хората да бъдат неостъпчиви, особено когато сравняват сигурността с вероятността.

Сигурността гласи, че животът им ще понесе невероятни ограничения заради подобно намаляване на потреблението на горива, което ще доведе до широкомащабна икономическа дислокация.

Настъпват климатични промени с не по-малко унищожителни резултати. Много е възможно резултатите от тези изменения да е гибел за планетата..