Посещение в антикафе

Това са необичайни места, където не трябва да си поръчаш храна и напитка, а заведение, където посетителите заплащат за времето прекарано там. Например, плаща се 1,5-2 лева за определен брой минути.
Посетителите на антикафе могат безплатно да получат чай, кафе, сладки, дори могат да поръчат храна от други заведения или да носат със себе си такава.
На такова място може да се поработи, да се срещнеш с приятели, да проведеш делова среща или обучаващ семинар.
Откриването на антикафе е печеливш бизнес. Много хора биха искали просто да поседят в приятна обстановка, вместо да ядат или пият. Графика на подобно заведение зависи от целевата аудитория. Нужно е да се отдели внимание на дизайна, мебелите, .. Обстановката трябва да предразполага за почивка и да предизвика положителни емоции.
Тези, които искат да привлекат по голяма аудитория в заведението си го снабдяват с игри, книги, оборудване за печат и преглеждане на документи. Някои заведения разполагат с конзоли за видеоигри. Също така могат да се вземат различни зарядни устройства за мобилни телефони и преносими компютри.
Главната задача на администратора е отчитането на времето, прекарано от посетителя в заведението. За целата могат да се използват електронни карти, които значително опростяват процеса на отчитане.