Пет годишно момче откри уязвимост в Xbox Live

000Кристофър фон Хасел е може би най-малкия хакер в историята. Петгодишното момче от Сан Диего намерило начин, как да влезе в акаунта на баща си в Xbox Live, заобикаляйки стандартаната процедура за авторизация.
След като въвело грешна парола в Xbox Live, се появил втори екран за потвърждение. Кристофър открил, че ако там натисне просто клавиша за интервал, можел да влезе в системата.
Бащата по една щастлива случайност, работи в областта на информационната безопасност. Той бил горд от постиженията на сина си и веднага изпратил доклад до Microsoft. Компанията признала уязвимостта, коригирала я и дори внесла името на Кристофър в почетния списък на изследователите за безопасността на своя сайт.
Microsoft щедро надарила младия хакер, като му дал 50 долара и абонамент за една година, за  Xbox Live. Момчето било много щастливо.
Между другото, според баща, това не е първата уязвимост, която е била открита от детето. Когато било на 1 годинка, момчето заснело блокировката на екрана на друг смартфон, задържайки клавиша Home.