Пенсионер е хванал гигантски отровен скат с тегло 127 кг

Гигантското чудовище е държало в страх цялата област.
Борба с един от най-големите и опасни риба напомня на Джереми Вайл историята в „Старецът и морето“. Рибарят и водното чудовище са воювали във водата повече от четири часа.
Това чудовище е контузило повече от дузина плувци. Жилещия скат обикновено се заравял в пясъка и чакал плячката си. Вместо на животни е започнал да напада хора. Ако човек попадне под шиповете му, отровата на ската прониква в артериите му и той  мигновено умира. Тези, на които им е провървяло повече, дълго са лекували гнойни и кръвотечащи рани.
Когато 53-годишният британски рибар Джереми Вайл пристигна в Буенос Айрес, приятели му разказали за ужасното чудовище и той решил да го хване. Рано сутринта Вайл хвърлил във водата примамка – морска змиорка.
Изгладнелият скат не чакал дълго и налапал стръвта. Осъзнавайки, че е в капан, чудовището вдигнало такива огромни вълни, че те едва не обърнали моторна лодка на Джереми.
– Мислех си, от къде има такава сила? – разказва по-късно рибарят. – Тя ме дърпаше така, че аз едва се държах в лодката.
Минали четири часа. Едва тогава ската се уморил и се предал. Тогава Вайл видял, че ръцете му били окървавени. Рибарят изкарал чудовището по-далече от плажа и го оставил.
– Мисля, че схватката ни ще му бъде за урок и той повече няма да дойде към плажа. – уверявал Вайл.