Очила за слепи хора

Ако сте слепи, не означава, че не искате да се облича модерно и със сигурност не означава, че не искате да знаете какво се случва в света около вас. За да се комбинират тези две желания е създадена Braille Sight.
За хората със зрителни проблеми през последните години са създадени безброй различни устройства. Например, Брайл преводач – устройство за четене на сляпо,  ръчни часовници Firsa, електронни книги с Брайлово писмо. Дизайнерите Seungwoo Kim и Harim Lee са създали за хора с увредено зрение технологични очила Braille Sight.
С тях хората със зрителни проблеми ще могат да се наслаждават на красотата на околния свят, а самите те  ще изглеждат интересно и стилно. Braille Interpreter се състои от две части. Първата от тях е рамка, която трябва да се надява на главата като очила. В нея е вградена камера, снимаща пространството наоколо и превръщаща тази информация в цифров поток. Потокът на тази безжична технология, ще се прехвърля на втората част на Braille Interpreter, пластинка, на която с помощта на точки ще бъдат възпроизведени изображенията. За да ги прочете човек с проблеми в зрението, достатъчно е да подвижи ръката си по повърхността й. Разбира се, този метод на получаване на визуална информация е все още далеч от идеалното, но това е много по-добре, отколкото да няма представа как изглежда света около теб.
Пластинката за възпроизвеждане на изображенията може да се държи в джоба и към нея да се прибягва само в случаите, когато е особено необходимо, но може да се държи и постоянно в ръцете. Второто е особено важно по време на разходка и среща с хора.