Отново за витамините

Човек решава да се погрижи за своето здраве и си купува витамини по съвет на лекаря. Но това достатъчно ли е?

Знаете ли, че синтетичните витамини не са безвредни, а са опасни? Сега ще обясня защо.

Понякога производителите към органичните витамини добавят малко синтетика, за да се снижи стойността на витамина. В този случай покупката става напълно безполезна, защото синтетичните витамини изтласкват органичните.

Понякога целият комплект, а не само един витамин са синтетични. Коментарите са излишни.

Вместо да усвои органичния витамин, нашият организъм го губи, а на неговото място се заема от синтетичния, който не може да си взаимодейства с други органични компоненти. Така не изпълнява своите функции и остава в човешкото тяло като силно окислен токсин. При липса на вода, пектинови сорбенти и други очистващи вещества, той не се отдела и става канцерогенен за организма.

Органичните витамини не могат да бъдат токсични. От тях се усвоява толкова, колкото е нужно на организма. Излишъка минава през червата и се изхвърля през бъбреците и пикочния мехур по естествен начин.

Неорганичните витамини са насилие над организма. Тъй като тялото не може самостоятелно да се освободи от тях, за премахването им са нужни пектинов сорбент и други методи за отделяне.

Нашето тяло знае кога и от кой витамин има нужда. Мозъкът е записал информацията на всички компоненти от всеки продукт, който ние някога сме употребявали. И когато тялото се нуждае от даден витамин, ние желаем а консумираме определени продукти.

Например, ако на сърцето му трябва калий, иска ни се да похапнем банан. Ако се нуждаем от калций иска ни се сусам, боб и твърди сирена.

Най-интересното е, че при приемане на органични витамини няма опасност от предозиране. Никъде в природата няма етикет, който да казва, колко трябва да консумира човек от плодовете и зеленчуците.

Всички органични излишъци се отделят от организма по естествен начин.