Отнесете Божието Слово към живота си

images„Kато съм уверен именно в това, че оня, който е почнал добро дело във вас, ще го усъвършенствува до деня на Исуса Христа“.
Божието Слово никога няма да промени живота ви, докато не го оставете да стане нещо лично за вас. Тук не става въпрос за вашия съсед, вашия приятел, вашият съпруг или непознатият, който сте срещнали на улицата, а за вас самите. Божието Слово трябва да се прилага в живота. Библията няма да стане динамична, докато не стане приложима в живот ви.
Как да направим Божието Слово действено?
Опитайте метода за персонализиране-то на Библията, т.е. внасяне на лична специфика и предпочитания в употребата ѝ. Всеки може да го направи. Вие не се нуждаят от никакви специални инструменти или да напреднете в дадено богословско обучение.
Можете просто да сложите името си на мястото на местоименията или съществителни в Писанието. Например, в Йоан 3:16, можете да напишете нещо като това: „Защото Бог толкова възлюби (вашето име), че даде Своя Единороден Син, така че (вашето име) няма да погине, но да има вечен живот.“
Или, във Филипяни 1: 6: „Този, който е започнал добро дело във (вашето име) ще го усъвършенства до деня на Исуса Христа“.
Това ще укрепи вярата ви и ще ви помогни да се насърчите.
Направете това, в много от пасажите на Писанието. Тогава ще започнете да четете Библията като Божие любовно писмо към вас. То ще бъде Божи дар за вас! Четене на Библията не е само за да се запознаят със съдържанието на Словото, Тя е за да се запознаеш с Автора на Словото – лично!