Нов вид измама

Става дума за кражба на пари чрез кредитни карти. Ето как става това.
По телефона ви звъни човек , който се представя за сътрудник на кредитната компания. Задава ви въпрос за покупка на стойност, която не отговаря на наличността в кредитната ви карта. При това ви казва всички данни от кредитната ви карта, номера й, срок на годност и т.н.
Към вас се обръща по име. Знае и адреса ви. Споменатата покупка , за която той говори и  уж нямало достатъчно пари за нея, вероятно не сте направили. за това и отговора ви е отрицателен.
„Сътрудникът от кредитната компания“ иска да докажете вашата „невинност“. А за това трябва да му кажете номера намиращ се на обратната страна на кредитната ви карта, например, там където стои вашия подпис.
Ако назовете този номер, не се съмнявайте, че вече се знаят вашите ключови данни и някой тутакси чрез Интернет ще направи покупка чрез вашата карта.
Ако някой ви звъни и е много настоятелен, кажете, че след малко ще позвъните в кредитната компания, за да проверите случая. Затворете телефона и се обадете на полицията. Служители от кредитната компания няма да ви питат за тези числа, тъй като те разполагат с тях.