Небостъргач, който напомня на растение

Съвремените технологии позволяват на дизайнерски компании неограничени възможности.
Какво ще кажете за футуристичния дизайн на 300 метров небостъргач проектиран в една от лабораториите за изучаване на растителния свят. Плавните линии простиращи се към слънцето са такива, както при растенията.
Осемте опори на зданието се събират в лъч и се съединяват с помощта на диагонални скоби. Аеродинамичният силует на небостъргач е изработен от леки тръби. Тази конструкция позволява да се понася определена тежест и оказва съпротива на вятъра.
В този проект е използван не само растителен дизайн, но е изчислен и оптималния товара върху всеки елемент на сградата. Под такава конструкция е осигурен 44 хиляди квадратни метра участък, на който освен небостъргача ще бъде построен и паркинг за 254 човека, гости на комплекса.
Оригиналния небостъргач може да заеме място в дизайна на кой да е съвременен град. Конструкцията напомняща стъбла и влакна на растения не само изглежда красиво, но е способна и да издържи максимален порив на вятъра, а това се явява главно изискване при строителството на високи сгради.