Наклонената кула в Пиза открива и последните си тайни

Туристи пристигащи в италианския град Пиза, за да се полюбуват на Наклонената кула, ще могат да направят не само класическите фотографии с наклонената камбанария, но ще наблюдават и интересен оптически ефект вътре в кулата.
Реставраторите работещи в кулата, планират да премахнат междините прегради и да открият галерия на седмия етаж, през която вътре в кулата попадат слънчева светлина, отбелязваща на белия мрамор причудливи модели, като в калейдоскоп.
Особено красиво, обещават специалистите, да бъде по здрач или призори, когато лъчите обливат всичко в различни нюанси на розово.
Десетилетия красивата аркадна игра на светлината на седмия етаж на кулата не могъл да се възпроизведе, защото била закрита и нямала необходимата атмосфера, както била замислена при строенето.
Всичко се загубило. Съоръженията и междините прегради закривали всичките седем етажа и галерията от причудливи фигури, от която се възхищавал Галилей.
След завършване на всички реставраторски работи, туристите ще могат напълно да се насладят на красотата на Кулата в Пиза.