Най-живата вода в света

Дъждовната и снежната вода не съдържа нежелателни примеси. Лошото е, че и да идеш на хиляди километри далеч от градовете. не винаги можем да открием напълно чиста такава вода.
Дъждовната и снежната вода носят облекчения на много болести. Учените, изучавайки този вид вода, забелязали, че животни употребяващи я стават по-устойчиви на инфекции. Семената полети при засаждане с нея дават по-добра реколта. А хора употребяващи дъждовна или снежна вода имат здрава сърдечно-съдова система. Известно е, че при температурна на топлокръвните организми, част от водата остава във състояние на „лед“. Тази част от водата според учените се явява „матрица на живота“, без която е невъзможен живота. Нейното присъствие дава необходимия тласък за биофизичните и биохимични реакции в човека.
Няма да се впускаме в „теоретичната полза“, а ще се облегнем на твърдението: „Пийте снежна и дъждовна вода и ще останете по-млади“.
Но къде можем да намерим такава вода?
Може да отидете в аптеката, да си купите дестилирана вода и да я сложите в хладилника. След известно време изваждате получения се лед и го оставяте да се разтопи на стайна температура. Но трябва ли винаги да ходим до магазина, за да си купим  вода?
Това можем да направим и с водата, която използваме в домашни условия.
В емайлиран съд наливаме вода и го оставяме в хладилника. След 4-5 часа взимаме образувалия се лед. В него са се концентрирали молекулите на „тежката“ вода, които замръзват при температура +3,8. Останалата вода поставяме обратно в хладилника. Ако 2/3 от водата е замръзнала, останалата част изливаме във мивката, защото тя съдържа нежелателна „химия“ за човека.
Разтопяваме леда при стайна температура и го пием през целия ден. Пиейки всяка глътка, ще си мислим, че такава вода пият столетниците.
С тази чудна вода може да се готви храна и запарва чай. Може да я използвате за миене и поливане на засадените семена.
Лекарите казват, че използването й понижава холестерола в кръвта, разрушава образуваните съсиреци и повишава обмяната на веществата. За хора, които искат да отслабнат, тя е необходима тъй като помага за намаляване на природната пълнота.