Младеем с помощта на копривата

imagesКопривата има много полезни свойства и елементи. Тя съдържа желязо и витамин C вещества, които могат ефективно да се борят с анемия и въздействат не само за укрепване на тялото, но и за неговото подмладяване.
Въведете във вашето меню супа от коприва. Тя не само ще обогати организма ви с желязо, за да излекува анемията ви, но и ще ви подмлади.
Според учените в нашият организъм и природата се съдържат два вида желязо – двувалентно и тривалентно. Ако двувалентното желязо се счита за метал на живота и задържа стареенето, то тривалентното желязо се смята за метал на смъртта. При неговото прекомерно количество в тялото организма бързо застарява.
За превръщането на тривалентно в двувалентно желязо учените предлагат витамин С. Именно за images1това в зряла възраст се предпочитат продукти с високо съдържание на витамин С.
Но не бива да забравяме и копривата, която е готова винаги да ни дойде на помощ.
Нейните свойства са познвали още в древността, но главното е да не се прекалявате с количеството.
При малокръвие пригответе за зимата прах от листа на коприва, предварително изсушени, събрани през април и май. Взимайте два пъти дневно по една чаена лъжичка от този прах  с вода. Копривата смлян на прах може да добавяте към храната или млякото.