Летящ парк небостъргач

Бързото нарастване на населението в по-големите градове по света е довело до слабото им развитие и сериозни проблеми, свързани с дизайн на градска среда, включително слаба инфраструктура, липсата на жилища и развлекателни центрове. В Пекин е унищожена голяма част от историческия център.
Един от начините да се направи достъпна недостатъчната зелена площ за отдих за жителите на претъпкан град е изграждането на небостъргач, който ще се издигне над земята и да ще се стремят към небето.
Летящият парк остава във въздуха, благодарение на балон във вид на гъба запълнен с хелий и перки, работещи със слънчева енергия.
Платформата включва паркове, спортни площадки, зелени къщи, ресторанти и т.н., които са прикрепени към горната част на конструкцията с кабели. Платформата се помества в различни направления около конструкцията, за да се уравновеси теглото й. Плочите са разположени в шахматен ред, за да се осигури максимална слънчева светлина на всяко ниво.
Най-отгоре цялата структура е покрита полупрозрачни слънчеви панели, които захранват с електричество всички по-ниски обекти и водни колектори, водата от които е насочен през специални филтри за всички области.
Въпреки че не се решават всички сериозни проблеми за задръстванията от автомобили и пренаселеността на Пекин, Въздушният парк позволява да се получи ценна зелена площ. Той ще помогне за намаляването на замърсяването, поради бързо растящите дървета и храсти прочистващи въздуха.
Летящият парк е влязъл в списъка на най-уникалните проекти през 2013г.