Къща от стебла и корени на царевица

Огромен интерес е предизвикала презентацията на съвместния проект на Музея на съвременното изкуство в САЩ и Американския институт по архитектура сграда наречена „The Living“.
При строителството са използвани най-новите биотехнологии. В резултат на това постройката може самостоятелно да се приспособява към всякакви атмосферни условия и даже частично да отстранява повреждания.  Създателите на проекта са успели да съчетаят висока якост и относително ниско тегло на сградата.
Това е станало възможно чрез използването на уникални органични блокове и свето отражаващи ленти. Екологичното здание осигурява почти нулево съдържание на въглерод. Органичните блокове образуващи основата са изработени от стъбла и корените на царевицата.
Давид Бенджамин подчертава, че голяма част от конструкцията е от отпадъците на селскостопанското производство.  Наситените нюанси на външните структури са получени чрез използването на органични бои. Горната част на сградата е проектирана така, че слънчевата светлина прониква в интериора, намалявайки разходите за осветление. Охлаждането се осъществява за сметка на кръглата форма на блоковете.