Към Америка се приближава остров от боклук

Образуван в резултат от японското земетресение и цунами боклук с размерите на Тексас скоро ще достигне западното крайбрежие на САЩ.
По приблизителни изчисления на учените, изкуствен остров с площ 700 хиляди квадратни километра, състоящ се от боклук и отломки от разрушени сгради, тежи не по-малко от един милион тона.
Всичкият този боклук е вече между Хаваите и Калифорния и бавно плава към Голдън Стейт, бреговете на който са на не по-малко от 3 хиляди километра разстояние.
Информационната агенция Fox News го е нарекло „отровното чудовище“. Освен това в Тихи океан са пръснати милион тона боклук. Ако си представим, че всичко това се присъедини към получелия се остров от боклук, площта му ще надхвърли тази на САЩ, а теглото му ще достигне 5 милиона тона.
Островът от боклук съдържа почти всичко: счупени лодки, отломки от домове, части от електроуреди и много, много други предмети.
По оценки на Министерството на околната среда в Япония, цунами отмива в Тихия океан около 5 милиона тона боклук и отломки. Въпреки това, в океана няма повече от 30% от тях. Другите лежат на дъното около бреговете на Япония.