Как с помощта на вода можем да отслабнем

Понякога жаждата умело се маскира като глад. И вместо да утолим жаждата си с малко вода, започваме да консумираме храни в големи количества. А така до насищане не стигаме. Особено това често се случва, когато пътуваме и организма ни рискува да бъде обезводнен или в празнична обстановка, когато се консумира голямо количество алкохол.
За да запазим красива фигурата си е много важно да не допускаме жажда.
Единствената напитка, която не съдържа калории е водата. Така че, вода може да пиете колкото си искате.
Един от начините за отслабване е да изпиете чаша вода, когато имате желание да похапнете. Водата притъпява чувството за глад. Човек трябва да изпива най-малко по 2 литра вода на ден. В противен случай може да възникне предателското чувство за глад. Водата наред с другите неща, изхвърля вредните вещества и помага в обмяната на веществата.
Много е важно да се разбере, че жаждата се утолява с вода, защото тя няма калории. Черен чай и кафе без захар практически не съдържат калории, но те спомагат за отстраняването на водата в организма и го дехидратират.  Другите напитки са също опасни.
На празничната трапеза соковете и минералната вода са в много малко количество, за разлика от разнообразието на спиртните. Алкохолът не утолява естествената жажда. Изпитвайки жажда ние употребяваме калоричния алкохол заедно със нещо вкусно – солено и мазно. При това жаждата не се утолява, а ти се иска още повече да пиеш. В този момент е необходимо да кажеш: „Стоп!“ и да помолиш някой от домакините да ти даде чаша вода.
Още един враг на красивата фигура е бирата. Тази калорична напитка може да се консумира незабелязано в големи количества. Ако вместо вода пием бира, то с всеки литър към организма си прибавяме 450 калории, а това е една четвърт от дневната норма за прием на калории. Човек, който пие по една бира на ядене, гарантира 10 кг към теглото си за една година.
Що се отнася до плодовите напитки и соковете в голямо количество, трябва да се знае, че те също не са така безобидни. В 1 литър сок се съдържат от 400 до 700 килокалории, в зависимост от вида на сока. Най-слабо калорични от соковете са зеленчуковите, ябълковите и портокаловите без добавка на захар.
А какво правят сладките газирани напитки? Те също не утоляват жаждата и съдържат „прилично“ количество захар и вредни компоненти. В тях се съдържат два пъти повече калории, за това по-добре ги намалете или  изхвърлете от списъка на употребяваните напитки.
За да използвате водата, като добър помощник за отслабване, въведете си правило, постоянно да имате със себе си бутилка с вода. Когато започне да ви мъчи глада, изпийте една чаша вода. Водата помага при прилагането на диета. Например, когато ви се поиска да си хапнете нещо сладичко, а то не е от диетата, просто изпийте една чаша вода.
Постарайте се да замените напитките с вода, така ще намалите приема на калории и ще се отървете от излишните килограми.