Какво да правя, когато навън вали

Никой не иска да заседне в стаята, когато е лошо времето. Не е нужно да се разстройвате от това, че дъжда ви е затворил в къщи. Има толкова много неща, с които можете да се заемете в такова време.
Дъждовния ден е създаден за кулинария. Изпечете нещо за вашите близки. Използвайте дъждовното време, за да се научите да приготвяте някое екстравагантно ядене, рецепта, за което отдавна имате, но постоянно отлагате заради недостиг от време.
Напишете писмо до ваш роднина или член от семейството. Кога за последен път сте писали писми? Такова занимание може да ви се стори доста старомодно, къде по-лесно е да набереш няколко фрази на компютъра и да го „изпратиш“ чрез натискане само на един бутон.
Представете си, че сте получили писмо. Красив плик, няколко печата и ярка пощенска марка. Това не е сухата електроника, такова нещо може да подобри настроението ви.
В суматохата от битови проблеми, ние стоим в социалните мрежи и изпращаме по електроната поща някакви внезапно хрумнали ни мисли, думи, изгледи…., колкото да останем вързани в мрежата. Едно писмо дава възможност, без да бързаш, да кажеш това, което искаш. В него се влага повече труд и частица от вас.
Ако водите дневник, дъждовния ден е отличен повод да се заемете с него. Попълването на дневника помага да се премахне стреса, да се документират целите, да се набележат етапите за постигане на някои важни цели, които периодически преминават през главата ви.
Навярно сте чули за някой филм или сте прочели рецензията за него и ви е заинтересувал. Дъждовното време  ви дава възможност да го гледате. Пригответе си няколко сандвича, чай или кафе, настанете се удобно във фотьойла и включете екрана. Ако филма докосне душата ви, а вие сте романтична натура, не забравяйте да си вземете няколко носни кърпички.
Ако дъждовното време ви е събрало с децата в дома ви, използвайте го. Знаете, че децата, особено малките, доста скучаят в такова време. Например, заемете се със „търсене на съкровища“. Това е отлично средство да разнообразите времето, както своето, така и на децата.
Приспособете правилата на играта до възможностите на жилището ви.
Първо не забравяйте да приготвите самото „съкровище“. Това могат да бъдат различни лакомства, играчки, книги или филми. Вземете решение колко подсказки ще се допускат в играта. И започвайте!
Не тъгувайте, че вън вали, В такова време можете да се заемете с различни нескучни и полезни неща, без да излизате от къщи.