Избелване на зъбите у дома

Предполагам, че всеки иска да има привлекателна усмивка. Но избелването на зъбите при зъболекаря е доста скъпо, а и белотата им избледнява с времето, жалко за похарчените пари.
Кой не може да избели зъбите си при зъболекар, може да го направи у дома. Разбира се, използването на евтини избелващи пасти за зъби не са подходящи за целта, висококачествените такива си струват парите.
Ето защо, най-простия метод се оказва избелването със сода за хляб. той е евтин, безвреден и достъпен за всяко домакинство.. Можете да си миете зъбите само със сода или да го добавяте към пастата си за зъби. Содата действа бързо и ефективно.
Друг, по-малко приятен, но не по-малко ефективен начин е с водороден прекис. От него може да усетите парене върху венците. Лошото е, че изтрива емайла. Но така вие получавате бели зъби за няколко седмици. Водородния прекис не трябва да се гълта. След измиване на зъбите си, старателно изплакнете устата си.
А ето ви и един приятен метод за избелване на зъби чрез ягоди. Може да направите паста от плодовете, а четката за зъби трябва леко да я натиснете върху нея, докато се появи сок. След това трябва да си измиете зъбите с обикновена паста.
Какво ще кажете за дървесната пепел? Не се учудвайте, тя съдържа кристали на калиев хидроксит, които добре почистват зъбите от налепи. Не злоупотребявайте с нея, защото тя постепенно ще изтрие зъбния ви емайл.
Можете да направите избелваща паста за зъби у дома. Вземете сода, водороден прекис и готварска сол.  Всичко това смесете и пастата за зъби е готова.
За да се постигне по-голям ефект, можете да комбинирате всички тези методи на избелване. В края на всяко избелване, изплаквайте  устата си старателно. И помнете, че честите избелвания водят до изтъняване и увреждане на емайла. Така че не злоупотребяват с тях.