Защо пачият крак никога не червясва

unnamedМного просто, тези гъби съдържат веществото хиноманоза, което не понася бръмбари, червеи и всякакви паразити.
Веществото е капризно, не понася топлинна обработка и се разрушава при температура от 500 °. При студено осоляване, солта го разрушава. За това пачият крак трабва да се приема на прах в капсула или с тинктура от вино и водка.
Хиноманозата в пачия крак е абсолютно натурално вещество, което не причинява никакви странични ефекти и унищожава паразити и техните яйца, за разлика от препаратите „Vermoxum“ или „Pyrantel“, които действат само на зрели индивиди.
Второто активно вещество на пачия крак е ергостерол, който ефективно действа върху чернодробните ензими. То се използва за очистване на черния дроб.
Траметонолиновата киселина съдържаща се в пачия крак успешно действа на вируса на хепатита.
Ето и как се прави тинктура от пачи крак.
Една супена лъжица изсушен смлян пачи крак се залив с 200 мл водка и така престоява 10 дена, като ежедневно се разбърква. Не се филтрира. Преди употреба се разклаща и се пие с утайката.
При паразитни инфекции се препоръчва по 2 чаени лъжички вечер преди сън в продължение на 20 дни.
При чернодробни заболявания като затлъстяване, хемангиоми, цироза и поражения на панкреаса се взима 1 чаена лъжичка всяка вечер в продължение на 3-4 месеца.
При хепатит – 1 чаена лъжичка сутрин и вечер в продължение на 4 месеца;
За почистване на черния дроб  се вземат по 2 чаени лъжички вечер 15 дни.
В природна медицина пачият крак е безценен. Той притежават антитуморен и имуностимулиращ ефект, помага при възпалителни заболявания, а съдържанието на витамин А е няколко пъти повече, отколкото в морковите. За това в Китай препарати от пачи крак, се използват за корекция на зрението и лечение на нощна слепота.