Жена, която постоянно е бремена

Във Великобритания живее 23-годишна жена, която постояно е бремена, независимо от всичките взети предохранителни мерки. Животът ѝ се е превърнал в кошмар, тъй като при всяка близост със съпруга си тя забременявала.

Тази жена обвинява лекарите в некомпетентност. Според нея лекарите не могат да намерят подходащ метод за контрацепция. През последните пет години, 23-годишната Джема Потър е забременявала шест пъти, въпреки използването на всички възможни начини за защита.

Сагата с контрацепцията за англичанката започва през 2006г., когато тя среща бъдещия си съпруг. Още тогава Джема е взимала противозачатъчни таблетки, които се оказали неефективни. Три месеца по-късно момичето забременява и ражда син.

След като в младото семейство се появило момченце, Джема отново се върнала към противозачатъчните. Те отново я подвели и през ноември 2008г. тя забраменява отново и ражда дъщеря.

Г-жа Потър е решила да сложи извънматочна спирала, която, според лекарите, е най-ефективният метод за контрол на раждаемостта, но било установено, че Джема е бременна отново. Но всичко приключило печално, тъй като след шест седмици момичето получило спонтанен аборт.

След това Джема режава да опита отново с инжекционни контрацептиви. Но отново нямало резултат. Последвала четвърта бременост.

Личния живот на тази жена е изпълнен със страх от  забременяване. Тя е изгубила желание за интимност, защото след всеки опит следват нежелани последствия. Тази тъжна история не свършва до тук. Поставили ѝ хормонален имплантант ефективността, на който специалистите определят до 99%. Новата бременост е била прекъсната на 11-та седмица. При Потър отново станал спонтанен аборт.

В края на крайщата измъчената Джема решила да се върне към оралните контрацептиви. В резултат на това, тя отново е  бременна и се намира в десетата седмица от бремеността си.