Електрическа триколка се движи с 80 км/ч

Повечето страни юридически ограничават максималната допустима скорост за електрически велосипеди в градските условия. По правило, горният праг е 30 км/ч.
На свой ред, електрическият транспорт предназначен за лоши пътища, не попада под това ограничение. Наскоро, компанията Odyssey, със седалище в Милуоки, е въвела легнала триколка с четири кВт електромотор, който е способен да ускори до 80 км / ч.
Превозно средство, което е резултат от пет годишна работа, предлага гъвкаво управление на потреблението на енергията. При използване на двигателя, като единствена движеща сила заряда на сменяема батерия ще издържи за около 80 километра. Ако се активира режима на поддръжка, при който велосипедиста трябва да върти педалите, то йонно литиевата – батерия ще издържи за 130 километра. Зареждането от контакт отнема около три часа.
Трифазният мотор се управлява от бордов компютър, който идва с предварително програмирана граница за мощност е 1 к.с. Въпреки това, ако е необходимо, потребителят може да изберете такава настройка, че новият продукт ще бъде в състояние да осигури 0.1 до 5.3 к.с.
Велосипедът е комплектуван с дискови спирачки, има солидна стоманена рамка и тежи 48 кг.