Дъжд от ябълки

В Ковънтри, стар английски град в източната част на графство Уест Мидландс, шофьорите са свикнали с лошите метеорологични условия, дъжд, сняг или силен вятъра. Но дъждът от ябълки, завалял на 12 декември, ги объркал.

Очевидците разказват, че зрели ябълки падали от небето върху пътя, когато потока от коли намалял. Така че шофьорите попаднали под плодовия дъжд, леко маневрирали по полупустото шосе.

– Те бяха големи и тежки и се появиха от нищото, – разказвал един шофьор.

Някой коли спирали, защото не искали да пътуват под ябълковия дъжд. Не бих се изненадала, ако част от коли са били повредени. Някои били толкова впечатлени, че се върнали да погледат падащите ябълки.

Участък от пътя с дължина 19 метра бил изцяло покрит от ябълки. Някои от тях били цели, но други изглеждали така, все едно са паднали от голяма височина. Част от ябълките паднали в близките дворове, намиращи се покрай пътя. Това доста стреснало живеещите хора там.

Никой не могъл да разбере от къде се е взело това чудо. Така потекла голяма река от версии за случилото се. Някои смятали, че са паднали от самолет, но къде са опаковките и щайгите, в които се пренасяли?

Местните метереолози  се придържат към най-новата версия, но и тя не е сигурна. Мистерията на падащите ябълки в Ковънтри все още не е решен.