Деца играейки в пясъка, открили автомобил

originalГрупа деца от Калифорния играли на пясъка в двора на своя дом. И всичко би било нормално, ако те не се натъкнали на металически предмет, който много напомнял на купе на автомобил. Заинтересовани децата продължили да копаят, докато станало ясно, че това е много скъп модел на истинско Ferrari.
Когато родителите видели какво са открили децата им веднага се обадили в обществените служби. Пристигналият на мястото изследователски екип извлякъл на повърхността Ferrari Dino 246 GTS, който като мумия бил обвит в бял плат.
След проучване  на транспортните средства по VIN номер се оказало, че собственикът на Ferrari Dino 246 GTS е наел крадци на коли, които да откраднат автомобила му, за да може той да получи голяма застраховка. След като го откраднали крадците трябвало да го потопят, ноoriginal1 нещо се объркало и те го закопали.
В резултат на това Ferrari Dino 246 GTS модел 1974 г. бил продаден на търг за 9 хиляди долара. Купил го е млад механик, който е имал своя работилница и магазин за коли. След няколко години на реставрация автомобилът отново върви по пътищата на Калифорния и има отличен вид.