Горска къща-пещера

Целта на архитектите е била да създаде атмосфера на уединение, сред обкръжението на природата и многочислени книги поставени на интересно приспособени рафтове.
Необичайният вид на зданието се подчинява на правилата на съвременния дизайн. Според архитектите, сградата реагира на околната среда.
Плана на разположението му е логически неясен четириъгълник, формиращ максимално ефективна вместимост и ориентацията на просторните прозорци, пускащи в стилното, но мрачно пространство достатъчно количество дневна светлина. Необичайната къща е разделена на три части.
На първия етаж е холът и библиотеката. Малък триъгълен балкон тераса е пронизан от живи дървета, които архитектите грижливо са съхранили. В част от участъка в близост до дома има басейн.
Въженото стълбище към второто ниво, както и други архитектурни елементи на вътрешното пространство, напомнят приказни пещерни сводове.
Максималното приближаване на естествените покрития върху стените, тавана и подовете, както и елементи на вътрешна украса създават ефект на пълно сливане с природата – едно чувство на откъсване от шума и суетата на града.