В училищните и градските библиотеки ще има електронни книги.

Online education and business concept.Библиотеката е мястото, където отиваме за книги и други информационни материали на хартия. Но в щата Юта библиотечните ресурси са достъпни с едно кликва на мишката или докосване на екран, на какво да е място и независимо от времето.
„Това е един напълно нов подход към обучението и извличане на информация. До сега ние считахме библиотеката като вратата към знанието за света. Но това е портал,..“ – казва библиотекарката Дона Морис.
През последните години популярността на аудио и електронни книги, заедно с други цифрови материали непрекъснато се увеличава, което води до промени и в библиотеките.
През 2011 г. библиотеката на Юта предлага общо 111 670  електронни и аудио книги. До 2013 г. този брой ще нарасне до 1 милион.
С течение на времето, електронните книги бързо ще се превърнат в предпочитан формат за хора, които търсят информация. Дигиталната революция в Юта важи и за училищните библиотеки и детските книжки. Мобилно приложение FarFaria позволява на потребителите свободен достъп до една от книгите всеки ден.