В Париж един човек е бил арестуван за „хетеросексуален“ пуловер

На пуловера било изобразено хетеросексуално семейство – държащи се за ръце майка, баща и две деца.
Съгласно новото законодателство това е неуважение към хомосексуалните двойки. Дрехата е призната като неморална, защото открито насърчава спазването на хетеросексуалните взаимоотношения.
Полицаите решили, че символът обижда чувствата на сексуалните малцинства и задържали мъжа. За “ погрешната“ дреха той бил глобен няколко хиляди евро. Съдията, който е назначен да води случая, заявил:
– Това е смешно, ако имах риза с диктатор, щях да имам по-малко проблеми.
Мъжът е бил отведен в полицията и след един час разпит, там решили, че трябва да отнесат случая към съда, санкцията за която се предвижда глоба. Заедно с него са били разпитани 10 души.
Оказало се, че емблемата с нормалното семейство, където майка, баща и две деца се държат за ръцете, е избран за символ на организацията le Manif Pous Tous – “ Демонстрация за всички“. Участниците в това социално движение, протестират срещу приетия закон за еднополовите бракове.
Освен арестуваният мъж, по същите причини са били глобени повече от 50 парижани. След това противниците на нововъведението преминали в други форми на протест, като използвали нагледна агитация. Именно в този период излезли на мода ризи и пуловери с лика на „правилното семейството“. Въпреки това, френските служители на закона започнали безмилостна борба срещу  „хомофобите“ …