В Китай пратките ще бъдат доставяни с летящи роботи

В Китай малки търговски стоки на територията на страната ще се разнасят с роботизирани безпилотни самолети. Устройството бързо и точно ще доставя пратката и в такива райони, където това е затруднено.
Подробна характеристика за робота все още няма, но се знае, че устройството ще се придвижва по зададен маршрут и ще използва GPS. При непредвидени обстоятелства роботът може да бъде превключен на ръчно управление. Той може да се издига на височина 100 метра и да пренася товар тежащ около 3 килограма.
Широкото разпространение на безпилотни самолети ще позволи на китайците да осигурят надеждна система за доставка в райони на страната, където не могат да се транспортират товари по пътищата. Освен това се икономисва гориво, тъй като безпилотните летателни апарати работят на батерии и не консумират скъп бензин.
Трябва да отбележим, че в САЩ доставка на поща с робот за сега не е разрешено, но в близките години с това ще се заемат повече от 30 хиляди робота. Навярно в много страни тези безпилотни апарати ще заемат мястото си в съвременните пощи.