В Германия са конструирали компактен подвижен дом

Немския архитект Уанг Бо Лe Менцел е конструирал най-компактният мобилен дом в света. Площта му е само 1 квадратен метър.
Оборудван е с врата, която се заключва, вградени фарове, матраци и стол. Важна част от тази сграда е прозорецът. Когато конструкцията е в изправено положение, той изпълнява своята пряка функция, което ви позволява да се насладите на откриващата се гледка. Ако къщата се постави легнала на една страна, прозореца се превръща във фенер. Проектът показа, че в зависимост от местоположението, формата и размера на пространството прозорецът може да се промени драстично. Що се отнася до по-традиционните къщи, това може да бъде постигнато чрез промяна на формата на светопрозрачниte структури.
Един голям кръгъл прозорец без никакви допълнения може да се превърне във фокус на всеки дом. Модерната технология на PVC профили ви позвололява да създадете дизайн от всяка геометрична форма.
Огромно влияние върху интериора играе размера на прозорците, най-големият от които се наричат ​​панорамен. Те не само дават възможност да се насладите на гледка наоколо, но зрително увеличават пространството. Дадения способ активно се използва в Япония, където традиционно се строят компактни жилища. Така например, наскоро в Осака, е построена къщата, в която нито един от апартаментите не надвишава два метра в ширина. Архитектите са промислили в проекта големи прозорци от пода до тавана, което прави стаите да изглеждат по-големи.
В жилищна сграда, ако искате да имате такава структура ще трябва многократни съгласувания. Установяването на нови прозорци, изменящи размерите на вече съществуващите се отнася до реконструкцията на фасадата на зданието. Хармонизирането на такава работа е задължителна процедура за фирми и физически лица във връзка с жилищни и нежилищни помещения. Но има и по прост начин. В този случай отсъства средната преграда на прозорецът. За сметка на това самите те изглеждат по-големи.
Визуално размерите на прозореца могат да се увеличат чрез щори в леки пастелни нюанси с вертикални ивици.
Желание да се променя нещо в интериора периодично възникват във всеки човек. И това може да бъде направено не само чрез преместване на мебели или нови тапети. Съвременните прозорци добре демонстрират, че са подходящи за всички фенове на промяната.