Бракът не е за себелюбиви хора

images„Не гледайте само за собствените си интереси, но се интересуват и от другите, също“.
В бракът ви може да имате много възможности, при които трябва да правите корекции в живота си. Промяна се извършва през цялото време. Това са етапи свързни с децата, работното място или някакво заболяване. При промяна на обстоятелствата в живота ви, вие и вашият съпруг ще трябва да направите корекции, за да запазите брака си. В действителност, вие изглеждате като двама несъвършени човека, които изграждат съвместен живот, който изисква определена настройка.
Хората в бракове, които израстват, винаги ще демонстрират способността да се нагаждат един към друг. В основата си, това е наистина безкористно. Да се ​​научим да бъдем по-малко егоистични е един от най-великите уроци в живота. Той може да бъде и най-важният урок, който Бог иска да ни научи чрез брак.
Как да станем по-малко егоистични и да направи положителни корекции спрямо съпруга си в брака? Помислете от какво вашият съпруг се нуждае най-много? Библията казва: „Не гледайте само за собствените си интереси, но се интересуват и от чуждите“. За съжаление, колкото по-дълго сме женени, толкова по-малко мислим за нуждите на нашите съпрузи. Ние трябва да бъдем загрижени за нуждите на всички останали повече, отколкото за нашите собствени нужди. Това трябва да е особено вярно за домовете ни.
Погледнете един към друг. За да се приспособите към вашия съпруг означава да дадете това, което наистина се иска от вас, за да отговори на нуждите на вашата съпруга или съпругата. Някои хора мислят, че жените им трябва да се корегират в брака, защото те са духовните водачи на дома си. Но да бъдеш лидер означава, че ти трябва да проправиш пътя за по-лесното извършване на дейностите в семейството си.
Направете корекции в малките неща. Може би това означава, да пристигнеш малко по-късно или да си тръгнеш малко по-рано, да си легнете малко по-късно или да станеш малко по-рано, да отидеш на кино или ресторант, защото вашият съпруг иска да отиде, да слушате, когато вашият съпруг иска да го изслушате, а не само когато ви се искате да правите това. В тези малки ежедневни решения трябва да се приспособявате и да отговаряте на нуждите на другия. Така именно се изразява истинската любов.
Любовта не е само в произнасяне на нежни думи, тя трябва да се показва на дело. Отнасяйте се към вашата половинка така, както Исус би го направил. Ако вземете решение да постъпвате така, то всичко се променя. Зрялата любов се отнася вече за тренирани хора. Исус е нашият най-добър пример, когато става дума за любов „От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас“.
Ще прекараме ли остатъка от живота си, като се стремим да прилагаме това, за да имаме брак, който да бъде неизмеримо по-добър?
Корекция, която сте виждали съпругът ви да прави във вашия брак, означава ли много за вас? Казахте ли му колко много оценявате това?
А каква промяна бихте направили тази седмица като акт на любов към съпруга си?