Батерия с „вечен“ капацитет

Не е тайна, че постоянното използване на батерията на смартфони и други мобилни устройства, и по-специално процеса на презареждане, влияе отрицателно на работата на батерията. Този факт не позволява използването на акумулаторни батерии завинаги, което изисква допълнителни разходи за закупуване на нови такива.
Въпреки това, компанията Gbatteries Systems Inc е въвела нова външна акумулаторна батерия. Според обещанията на разработчиците, тази батерия няма да загуби способността си дори по време на дългосрочна експлоатация. Например, BatteryBox е в състояние да предоставят качествено захранване на всякакви популярни устройства в рамките на пет години активна употреба.
Разбира се, тази батерия няма да служи вечно, тъй като загубата на енергия и капацитет са неизбежни в условията на нашата вселена. Въпреки това, патентованата технология позволява на батериите да съхранят до 96% от капацитета си, дори и след 3000 зареждания. В сравнение със съвременните батерии, които при загуба на повечето от половината капацитет стават неизползваеми.
Компанията е разработила специална система за управление на захранването, която натрупва повече от 30% енергия в батерията.
BatteryBox е проектирана като външна батерия, обвити в сравнително компактно тяло. Нейните размери са  90.2х66, 8х24.9 мм, но може да се похвали с голям обем на капацитета 50  Wh.
Устройството е снабдено с MagSafe 2, USB и микро-USB конектори, което им позволява да се включат към повече джаджи.