Шоколадът може да стане икономическа бомба на Мексико

Мексико е най-големия доставчик на какаови зърна в света. В самата страна няма много сладкарски цехове, за това почти всичката суровина се изнася зад граница.
За да покаже колко важно е производството на шоколадови изделия за икономиката на Мексико, художника Хектор Галван е създал необикновенни сладкарски изделия.
Производството на шоколад не е много сложно и напълно е възможно да се произвежда в Мексико, а готовата продукция да се продава в чужбина, вместо само да се изнасят евтините какаови зърна. В случая ползата за икономиката на страната ще бъде много по-голяма.
Именно с шоколадовите изделия под общото название „Бум“, художника Галван цели да покаже, че производството на шоколад в самото Мексико може да стане истинска взривна бомба. Не бомба за унищожаване и поразяване на всичко живо, а икономическа. Такава, която ще допринесе до по-голям приток на капитали в страната и по-доброто й икономическо развитие.
Тези необичайни шоколадови изделия във вид на авиационни бомби, гранати и войници, днес се произвеждат от фирма Omlette и се продават в някои търговски обекти на Мексико.