Уникален слухов апарат

Дениз Уестгейт първа е получила имплантиран слухов апарат.
Дениз загубва слуха си на шест години. Традиционен слухов апарат тя не е могла да носи, заради затворения слухов канал.
Новия слухов апарат се имплантира без външни атрибути. Той се състой от презареждаща се батерия и процесор с микрофон, вградени под кожата и съединени с малък електромагнитен вибратор.
По-рано микрофона и батерията са били закрепени на главата на пациента с помощта на магнит и външната част на устройството е била видима, за това тя често се откачвала или навлажнявала. При къпане устройството се махало и човека отново оставал напълно глух.
Новото устройство е подходящо за хора нацяло или средно нечуващи. Такива, които не могат да използват обикновенните слухови апарати, заради инфекция, алергия или запушен ушен канал.
Устройството директно предава механичните вибрации на слуховите костици. Микрофона събира звуковете под кожата и ги предава на сигналния процесор, който усилва звука съобразно нуждата на потребителя и предава сигнала в приемника на средното ухо, стимулиращ слуховите костици.
Преимуществото на това устройство е, че минава покрай слуховия проход и предава механичните вибрации направо на слуховите костици, избягвайки страничните ефекти.