Първата машина на времето

Ако последната теория на Том Вайлер и Чу Ман Хо се окаже вярна, най-големият ускорител на частици в света е първата машина, способна да изпрати материя назад във времето. Това е доста смела теория, но тя не нарушава законите на физиката или експерименталните ограничения.
Една от главните задачи на ускорителя е откриването неуловимият бозон на Хигс. Частица, чрез която физиците се надяват да обяснят, защо протоните, неутроните и електроните имат маса. Ако ускорителят успее да създаде такъв бозон, то с него ще възникне и още една частица.
Съгласно теорията на Вайлер и Хо, тази частица трябва да попадне в петото измерение, където може да се движи напред и назад във времето и да се появява в миналото и бъдещето.
Това пътуване във времето е възможно само за тази частица. Ако учените могат да контролират появата на такива частици, те биха могли да изпратят съобщение в миналото или бъдещето.
Тази теория се основава на теорията на всичко или М-теория.
Вейлер е започнал да мисли за движение във времето още преди шест години, когато се е опитвал да обясни анормалното поведение на неутриното при някои от експериментите.