Площад, който се осветява отдолу

plaza_del_torico12Проблема за уличното осветление е актуален и днес. Например в Испания, в град Толуза са намерили добро разрешение на проблема. Там са създали система, която осветява площад Plaza del Torico отдолу, под краката на хората.

Всеки би искал да бъде на такова място, въпреки че с нищо особено не се отличава града за всичките 35 години от съществуването си. Тук има прекалено малко млади хора, но за това хората в преклона възраст преобладават. Това е типично не само за испанските градове, нали? Но за това пък тук има площад, за който да се говори в целия свят.
За осветяване на площада се използва съвършено нова система, в която са вложени 1230 светодиодни лампи, които осветяват пространството наоколо.
Тези светодиодни лампи могат да менят цвета  и интензивността си. Специален компютър управлява този процес. С помощта на това осветление може да се устройва светлинно шоу.
За да видят това чудо в Толуза, идват множество туристи. Отлична помощ за икономиката на града. Икономическият ефект от този бум в туризма дава  6,5 милиона евро.