Не лае и не хапе, но в къщи не пуска

houseБяха създадени доста брави, които се отваряха с помощта на специално фиксиран отпечатък в устройството. Целта на създадения механизъм бе охраняването на дома. Оказа се, че и тази защита не е достатъчно надеждна, тъй като могат да се създадат копия от пръстови отпечатъци.
Американска фирма се опитва да реши този проблем, чрез използване на биометрично заключване с няколко нива на защита.
Първо бравата не само помни отпечатаците от пръстите, но също така изисква собственика да въведе личен  ПИН – код. Второ фиксирано е кой, кога и колко пъти е отварял вратата. Освен това имате възможност да ограничите достъпа във вашия дом до време. Например ако сте на почивка и сте помолили някой да се грижи за цветята ви, той ще може да влиза в дома ви само в определени часове.
Бравата е напълно безжична и можете да си я инсталирате ако разполагате само с една отверка, аналогично става и свалянето.
Ако се опитат да въздействат на бравата механически, моментално се задейства алармата. Дори да я залеят с вода не е страшно, тя е водоустоичива.
В паметта на устройството могат да се въведат 1000 пръстови отпечатъци. В комплекта има авариен набор от ключове.
Не знам до колко непробиваема може да бъде системата за защита на вратата на дома ви, но тази система вдъхва доста доверие. Ако все пак се решите, пробвайте я.