Дa заредиш телефона си на палец

13821s1Преди 20 години хората се свързваха със стационарни телефони или ползваха телефонни кабини. А днес изтощеният мобилен телефон е един от източниците на ежедневен стрес. Ако нямаме мобилна връзка за момента се чувстваме изолирани от света, сякаш сме умрели.
Дизайнерите Song Teaho и Hyejin Lee предлагат по-бърз начин за зареждане на мобилния си телефон, само със силата на пръстите си.
Помните ли как нанизвахме аудиокасета на молив и ръчно я превъртахме назад, за да не се разреждат допълнително така скъпоценната батерия. Изглежда тези дизайнери са правили същото в детството си. Ето защо са измислили система за зареждане на мобилни телефони, основана на този принцип. В случая не е нужно да въртиш нито молив нито касета, а самата батерия.
Този метод за зареждане изглежда съмнителен. Навярно всеки ще се притесни от въпроса относно това, колко време трябва да се върти батерията. Създателите й твърдят, че 130 завъртания са напълно достатъчни за 2 минути разговор и 25 минути за режим на покой.
Идеята изглежда доста обещаваща. Остава само да се почака, кога ще се появят първите мобилни телефони с този вид акумулатори на пазара. Може би по-скъпите телефони ще бъдат снабдени със специални устройства, който ще имат отделна батерия, предназначени за автоматично превъртане.