Възглавници помагащи да се намали стреса и умората

Възглавници напълнени с билки, помагат да се премахне стреса и умората. Освен това, те могат да намалят риска от респираторни заболявания, включително и грип.
Всеки сам може да си направи такава възглавница.
Ушийте от памучен плат калъвка 40х40 см. След това не е трудно да я напълните с определени изсушени билки. Такава възглавница може да ви послужи две години, след което трябва да смените пълнежа й.
Ето няколко предложения за билки, с които да напълните възглавницата си:
-Невен. Използват се не само цветовете, но и листата. Тази възглавница предпазва от инфекциозни заболявания и облекчава главоболието.
-Млади филизи на хвойна. Ако поставите такава възглавница под главата си ви се гарантира дълбок и здрав сън. Тя е полезна за белодробни и сърдечни заболявания.
-Валерян. За приготвянети й може да използвате корените на растението, но по-добре съберете надземната част на растението по време на цъвтежа. Напълнена със сухи листа и стебла на валерян, възглавницата е прекрасно средсво против безсъние.
-Листа от бреза. Събират се през май и добре се изсушават. Възглавница напълнена с тях предотвратява настинка и грип. Премахва главоболието и има укрепващо действие.
-Маточина. Събира се по време на цъвтежа. Възглавница напълнена с маточина помага при неврози, психози и безсъние.
-Листа от люляк. Те се събират след цъвтежа и се изсушават. Люляковата възглавница предпазва от инфекциозни болести и помага при главоболие.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.