Защо зачестиха кражбите на велосипеди

Не са ви откраднали колелото? Не се съмнявайте и това може да се случи. Ако сте си купили заключващо устройство, на вид надежно, но всъщност лесно разбиваемо, то скоро ще се присъедините към числото на пострадалите, останали без колелета.
Да, яка жица, облицована добре, но самата закопчалка е от пластмаса. Така че не е достатъчно само да завъртите ключа и да сте спокойни за имуществото си. Защо ли?
Вземете отверка и пробийте пластмасовата част, през отвора лесно ще можете да избутате заключващото буталце и колелото …….има вече друг притежател.  Дори някои не правят и това. Те имат по-голяма сила и достатъчно е само да дръпнат….. и велосипеда е свободен.
Чакайте, това не е ръководство за разбиване на заключени колелета,. Ако са откраднали велосипеда ви, просто погледнете разбитата ключалка и ще разберете сами как е станало всичко.
Колкото и полицаи да изпратите за разследване, трудно ще се открият следите на крадците. Първо, защото никой не реагира дори да види подобно деяние, нали не го засяга него лично. Второ, колелото може да се пребоядиса, ако има оригинален надпис да се изстърже, да се сменят каплите му или нацяло да се махнат, начини колкото искаш. Иди си го познай после.
Пък и какво е едно колело, някакви си 100 – 200 лева. Кой ще се занимава с такава дреболия? Виж ако е кола или са откраднати пари от банката, това е вече друго нещо.
Мисля, че вина имат и производителите, които предлагат ненадежни продукти, а търговците намерили по-евтина стока, чиято цена е по-ниска заради несъобразените според случая материали, бързат да се обогатят.
Равносметката е плачевна. Всички те бъркат в нашите джобове, а виновни няма.