Miniatur Wenderland

Братята Фредрик и Герит Браун през 2000 г. се заемат с грандиозен проект. Те пожелали да построят най- голямата в света играчка Miniatur Wenderland.

Това е един мини свят, обхващаш 1150 кв. м , на него има повече от 10 хил. локомотива и вагони, 700 влакове, почти 1 ооо семафора, 4000 превозни средства, 160 хил. уникални фигури на хора, както и на няколко кораба.

Почти всичко в модела се движи и живее собствения си живот, като се започне от промяната на времето в денонощието, осветлението по улиците, святкането и гасенето на светлините на кораби, камиони и всякакви превозни средства и се завърши с най- дребния детайл на движение на разнообразните фигурки на хора и животни.

Тук можете да видите в движение как полицаи хваща нарушител, как хора се разхождат в парка, къпят се, чакат автобуса….по- точно казано всичко онова, което техните прототипи вършат в света.

За да създадат този подвижен модел на братята Браун им е било необходимо 9 години, 4 тона стомана, 700 кг изкуствена трева и около 16 мил. долара.

Подобни “ живи “   обекти се предвиждат да илюстрират живота в големите градове като Лондон, Париж и др.

Това е една забележителна атракция съчетана с много майсторство и приложение на различни технологии.

По материали на INFOX.ru