Неизпозлвани източници за добив на енергия

В най-близко бъдеще разточителността на енергийните ни ресурси ще се счита за престъпление, а собствениците на различни производства ще бъдат принудени да внедрят нови методи на производство.
Големи възможности за производство на електроенергия предоставя и черната металургия. За производството на един тон чугун е нужен един тон кокс. По този начин ежедневно се използват 31 милиона тона кокс.
В доменните пещи се образуват 4 милиона кубически метра газове, които могат да се използват за производство на енергия.  По този начин може да се получи енергия с мощност 2,5 милиона конски сили,
1 к. с. = 0,735 498 75 kW ≈ 3/4 kW
.
За производството на кокс отиват 41 милиона тона каменни въглища. О образуващите се при това производство газове може да бъде произведена електроенергия с мощност до 1,5 милиона конски сили. Електрогенераторите могат да изработват, енергия с мощност 4 милиона конски сили, с помощта на нови ефективни много по-евтини и прости термодинамични трансформатори използвайки топлината на отделените газове, които сега се използват частично и неефективно.