Виетнамка остаряла за два дена и изглеждала на 50 години

Лекарите не могат да обяснят как млада жена на 23 години след два дена е започнала да изглежда на 50 години.
Сега жената е на 26 години и продължава да старее бързо. Всичко започнало през 2008 г.
Тя получила силна алергия от морски продукти. Не прибегнала до официалната медицина, защото със съпруга й били бедни и нямали достатъчно пари.
Страдаща от сърбеж, жената се обърнала към алтернативната медицина. За известно време получила облекчение, докато изведнъж забелязала белези на бързо застаряване. Осен това не се изменило само лицето, а и тялото. Кожата й се сбръчкала и увиснала. Същите останали само косите, зъбите, зрението и бързината на ума й.
Такова бързо стареене се наблюдава много рядко. Има отбелязани не повече от две хиляди подобни случая по цялата планета. Лекарите твърдят, че това е липодистрофия. При това заболяване слой подкожна мазнина бързо се разпада и кожата увисва. Заболяването бързо прогресира при използване на стероиди, които се използват обикновено в алтернативната медицина.
Други лекари смятат, че жената страда от заболяване, при което мастоцити, хистамин-продуциращите клетки, участващи в имунни реакции, се натрупват в кожата, а понякога и в други органи.
Заболяването е нелечимо, но могат да се борят със симптомите му. Съпругът на тази жена твърди, че все още я обича, независимо, че се е преобразила до неузнаваемост.