Училище с малък бюджет е получило титлата най-„зеленото“ на планетата

a0586Благодарение на технологичния напредък, устойчивото развитие и прилагането на екологосъобразни технологии сега не се явява предимство само за организациите, с по-добро финансиране. Ярък пример за това е гимназия в Хонг Конг, която има изключително нисък бюджет. Въпреки ограничените си финансови ресурси, училището е получило сертификат за едно от най-„зелени“ училища по целия свят.
Това училище може да се похвали с вятърни турбини, соларни панели, LED осветление и дори зелени покриви. Green Building Council САЩ е удостоило училището с почетното звание най-зеленото училище на планетата.
Богатото техническо оборудване на училището се използва не само по предназначение, но и като пример в преподаването на екологична рационалност.
Повечето американски експерти са поразени от факта, че голяма част от оборудването е било инсталирано с прякото участие на учениците в извън класа програми.
Също така, училището има редица специални програми, като например програма за насърчаване на спестяване на електроенергия у дома, която е свързана с определени задължения на учениците извън училище.
Във всичко това, решаваща роля при създаването на подобни програми играят ентусиазираните преподаватели.
Така децата от семейства с ниски доходи, от малки могат да бъдат участници в използване на модерни енергийни технологии към, които много от тях имат силен интерес.