Проверка на палмово масло в продуктите

originalДнес, палмовото масло е най-популярното хранително масла в света. Популярността му се обяснява просто. Маслинените палми са необичайно продуктивни, а маслото, което се получава от техните плодове, евтино и технологично.

Всяка година вноса на палмово масло се увеличава. Рафинираното палмово масло се използва в производство на млечни продукти, сладкарски и хлебни изделия.

Бедата е в това, че по време на транспортирането маслото често се окислява и от неутрален за здравето продукт, става потенциално опасен.

Всеки ден се употребяват продукти, имащи в състава си палмово масло, което нищо не струва. В домашни условия можете да направите тест, който да ви покаже, имали в закупените от вас млечни продукти палмово масло.

Нека това да направим със сиренето.

При сиренето на базата на заместител на млечната мазнина има неизказан „сапунен“ вкус. Твърде еластичното и разпадащо се под ножа сирене, това не се отнася за пермазана, вероятно е направено на растителна основа.

Натуралното сирене по слънчевите лъчи става меко и губи своята еластичност, „растителното“ обратно, то е по-плътно, а на повърхността му се появяват големи мастни капки.