Полезните свойства на листата от вишна

indexТези свойства е трудно да се преценят. За това ще ви представя само няколко рецепти, които ще ви помогнат да се справите с някоя болест.
Най-добре се усещат целебните свойства на тези листа, ако се събират през май. Дори ако листата не са пресни, а сушени, те няма да загубят свойствата си и могат да послужат като добър витаминен комплекс в най-различни разтвори.
Жълтеницата е изключително неприятно заболяване. Веднъж като я преболедува човек, не се заразява повторно. Но преболедувалите жълтеница по-късно не могат да бъдат донори на кръв.
Отвара от листа на вишна, направена с мляко помага при това заболяване. Отварата се прави по следния начин:
Вземат се 2 супени лъжици листа и половин чаша мляко. Варят се на слаб огън около 10 минути. Прецежда се. Употребява се през деня на малки порции.
Витаминозен чай. Този чай помага при недостиг на витамини в организма, особено през есента и зимата.
При повишено кръвно налягане може да има често кръвотечение от носа. За спирането му се използват свежи листа. Тампони се намокрят в настойка от листа на вишня и се поставят в носа, за да се спре кръвотечението.
Обикновенно се вземат 10 гр.сухи смлени листа и се слагат в чаша с вряла вода. Остават се така да престоят половин час, след което настойката се прецежда през марля.