Оръжия намерени в палестинска Коледа пратка

141123_christmasПолицейското управление на Ерусалим миналата седмица иззе два големи контейнери, маркирани като коледни украшения до арабските християнски жители на столицата, в които бяха транспортирани  голям брой „хладно оръжие.“
Контейнерите са пристигнали в Израел от доставчика в Китай преди повече от две седмици. Купувачът от северния квартал на Ерусалим Бейт Ханина  отишъл да получи пратката, но след като се появило подозрение от страна на митническите служители в пристанището.
Няколко дни по-късно, полицията обискира склада, където били иззети контейнерите. Те наистина били с коледни орнаменти, а под тях били скрити 18 000 фойерверки, 5200 командоски ножове, 4300 фенерчета прикриващи  5500 електрошокови устройства поразяващи с ток с високо напрежение и 1000 самурайски мечове.
Всичко това е било на път към арабските квартали на Ерусалим, където жестоките бунтове са се превърнали в ежедневие. В последно време са ескалирали в смъртоносни нападения срещу еврейските жители на града.
Операцията е започнала конкретно, за да се спрат фойерверките, които били използвани все по-често за атакуване на полицейски служители, синагога и други еврейски цели.