Любопитни факти за САЩ

indexТрети по разпространение език в САЩ е езика на глухонемите. На първо и второ място са американски английски и испански.

Шоколадовото яйце Киндър Сюрприз е забранено да се продава в САЩ, защото съгласно федералният закон от 1938 г. не трябва да се вмъкват неядящи се предмети в хранителни продукти.

В Лас Вегас можеш да се ожениш без да излизаш от колата си, точно както се поръчва храна от Макдоналдс. Това става само за 15 минути и струва 40 долара. В качеството на младоженец може да се избере Елвис или някой друг любим герой.

В щата Небраска можеш за 25 долара да си купиш диплома за адмирал и то истинска, даваща право да се командват всички военни кораби, но това е позволено само на територията на щата. Трябва да се има в предвид, че Небраска се намира в самия център на САЩ и до най близкото море от всички страни щата отстои на две хиляди километра.

В град Pacific Groove в САЩ можеш да бъдеш глобен 500 долара за измъчване на пеперуди.

Монпелие, щата Вермонт е най малката столица на щат в САЩ. Населението ѝ е девет хиляди души. Но това е единствената в САЩ столица на щат, в която няма Макдоналдс.