Куче стана приемна майка на новородени броненосци

В Бразилия куче се погрижи за два малки броненосци останали без майка. Животното започнало да ги кърми, когато малките били донесени в дома.
Съпругът на Дина Алварес намерил броненосците на плантацията за захарна тръстика. Там трактор убил майка им. На мъжът му станало мъчно за малките и ги отнесъл в дома си. Той ги хранел с краве мляко. От малките се заинтересувало кучето, което без да има опит като майка, започнало да произвежда собствено мляко и да кърми броненосците.
По-късно, когато пораснат и могат вече самостоятелно да се хранят, те ще бъдат върнати в дивата природа. В същото време Министерството на околната среда заявило, че временното задържане на младите броненосци в къщи не нарушава никакви разпоредби , свързани с опазването на природата в Бразилия.
Понякога се случва животни да станат приемни родители на млади представители от други видове. В Китай, например,  през 2011 г. куче е откърмило изоставени от майката лигрята – кръстоска между лъв и тигър, а в Канада куче се грижело за пилета.
Броненосци живеят в Южна, Централна и Северна Америка. Новородените деца броненосци се раждат зрящи. В рамките на няколко часа те са в състояние да се движат самостоятелно. С майка си живеят в продължение на няколко месеца. Животните достигат полова зрялост на две години.