Грешки при общението с хората

3344_380-300x197Често грешим, когато сме обособили точни критерии, какъв трябва да бъде нашият партньор. Ако са прекалено високи, можем да отблъснем хора, които са ни нужни и ще си останем сами. Трябва да се научим да приемаме тези, които избират нас.
Понякога не ви ли е спохождала мисълта, че нищо не можете?
Така вие само се подценявате и губите самочувствие. По-добре си мислете, че вие сте достойни за уважение и очаквате добро отношение към вас, и тогава останалите хора ще почнат да се отнасят към вас така. Трябва да се справяме с натрапчивите мисли и негативната вътрешна настройка.
Не си мислете, че първото впечатление винаги е вярно. Защо не забележите добрите страни у човек, който първоначално ви е направил отрицателно впечатление? Защо придавате на човек редица качества, които не притежва, ако този човек първоначално сте харесали? Погледнете на ситуациите обективно.
Много често сме усещали, когато някой иска да се представи за това, което не е.
Интересно защо се държим по различен начин, когато се намираме сред тълпата или разговаряме с конкретен човек? Не е нужно да се смущаваме или да се опитваме да се харесваме на някого. По-добре е човек да се държи естествено и непринудено. Не можете да ходите постоянно с избраната от вас маска. Когато опознаят истинското ви лице, ще ви обвинят, че сте скривали истинската си същност.